Home > Android, Aplikācijas, Apple, Apskats, iOS, iPhone, Tehnoloģijas > Tehnoloģiju nozīmīgākie notikumi 2011. gadā

Tehnoloģiju nozīmīgākie notikumi 2011. gadā

android-ice-cream-sandwich-desktop-800x600-android-ice

Līdzīgi, kā Krizdabz, vēlos nedaudz ieskatīties nesenā pagātnē un īsumā pieminēt: kas tad bija nozīmīgākie notikumi tehnoloģijās 2011. gadā. Jau minētais Krizdabz raksts minēja vairāk nozīmīgākās 2011. gada ierīces, šeit tiks minēti arī nozīmīgākie notikumi.

Asus Eee Pad Transformer Prime: pirmā četru kodolu, Tegra 3 planšete, kas pavērs jaunas iespējas spēļu un aplikāciju veidotājiem. Solis šajā virzienā bija LG Optimus 2X ar dual core: pirmais divkodolu tālrunis, kam sekoja desmitiem citu, kas noveda pie četrkodolu ierīcēm tā paša gada laikā.

Samsung Galaxy Nexus: pirmais Android Ice Cream Sandwich tālrunis, kas sola uzlabot visu Android ekosistēmu, radot operētājsistēmu no jauna.

Motorola Droid Razr: plānākais tālrunis pasaulē, ar saviem septiņiem milimetriem parādīja, ka tālruņa plānuma robeža vēl nav sasniegta.

iPhone 4S vilšanās: pārspīlētās prognozes par iPhone 5 noveda pie vilšanās, saņemot tikai uzlabotu iPhone 4 versiju ar baterijas problēmām, kas tomēr tālrunim neliedz sasniegt jaunus pārdošanas rekordus. Grēks būtu neminēt SIRI, kas arī Android lika uzlabot jau piemirstos balss risinājumus aplikācijās.

Steve Jobs nāve un tai sekojošās biogrāfijas panākumi, kas neprasa komentārus.

Planšetdatoru uzvaras gājiens šogad bija iespaidīgs. Radās daudz jaunu ierīču, dažādās cenu kategorijās, kuru skaits nākošgad sola tikai paaugstināties.

Milzīgie tālruņu displeji sāka likt domāt par jauna veida baterijām un displejiem: beidzot sākas runas par daudz ietilpīgākām baterijām, un cita veida displejiem, kas tālruņa baterijas darbības laiku sola pārvērst dienās, ne stundās.

NFC tehnoloģijas straujā attīstība, kas ne vien ļauj tālruni izmantot kā maksājuma karti, bet sola tuvā nākotnē vēl daudz citu iespēju.

HTC Vigor, kura displejs ar 342 ppi beidzot ļauj Android tālrunī redzēt labāku displeju par iPhone 4 atrodamo Retina.

  1. oOo
    26/12/2011 at 13:28

    Tīkams raksts. Vairāk tādus arī citos blogos gribētos.

  1. No trackbacks yet.

Leave a comment